fbpx

Ada Ijazah Tapi Jadi Suri Rumah ?

Usahawan Tasneem, balm bayi. Bermula sebagai pengguna balm kemudian menjadi usahawan.

“Ada ijazah tapi jadi suri rumah, rugi!”

Siapa pernah kena dibawangkan macam ni? Hehe. Okay tarik nafas dan bawa bertenang. Saya dulu pun pernah juga orang sekeliling selalu cakap macam ni, even sekarang pun masih ada lagi yang bercakap.

Namun, nak buat macam mana? Haha mulut tempayan kitab oleh tutup, mulut orang? Jadi yang kita boleh buat adalah tutup telinga dan move one sahaja.

Bila saya membuat keputusan untuk berhenti kerja dan jadi pengurus rumahtangga sepenuh masa, saya juga bersedia untuk maklum saya tetap kena cari income dari rumah. Niat nak bantu suami dan keluarga, juga untuk ada duit poket sendiri. Selain tu untuk isi masa lapang yang terluang, jadi tak adalah sunyi atau bosan sangat bila kat rumah kan.

Jadi saya pun bermula dengan menjadi dropship. Cari punya cari, saya terjatuh cinta dengan business Tasneem Naturel.

Sebenarnya dah banyak saya cuba buat business online, macam-macam produk dan jenama saya cuba namun tak memberi pulangan yang memuaskan. Mungkin masa tu belum ada ilmu business sangat dan juga dari sikap diri sendiri yang tak serius masa tu.

Dengan Tasneem Naturel, memang Founder korek dan korek Big Why kenapa kita nak berniaga. So dari situ, nampaklah matlamat kenapa aku kena berniaga dan secara tak lansung melalui Tasneem Naturel juga saya belajar pelbagai ilmu business.

Bukan sekadar belajar buat copywriting untuk pasarkan produk di Facebook dan Instagram je tapi sehingga bagaimana untuk membeli hartanah menggunakan income business.

Nampak serius kan? Haha Memang kak Idah (founder Tasneem Naturel) ajar sungguh-sungguh ejen bawah untuk berjaya sampai boleh beli rumah guna duit business. Semuanya terpulang pula pada diri sendiri.

Nak atau tak nak je.

Alhamdullilah setelah hampir 2 tahun sertai keluarga Tasneem Naturel ini, dengan status surirumah sepenuh masa saya juga mampu mempunyai income 4 angka seperti orang yang bekerja. Daripada menjadi dropship sahaja, kini saya dah bergelar Executive Leader.

Kalau dahulu ada yang mengata, “tak bekerja rugi duit mak ayah je”. InshaAllah dari apa yang ada sekarang dapat buktikan pada mereka bahawa dengan duduk dirumah sahaja kita mampu menjana pendapatan yang berlipat ganda.

Bukan nak mendabik dada, tapi sekadar menukar persepsi masyarakat bahawa isteri tak bekerja juga mampu menjana pendapatan dari rumah. Tiada istilah “rugi belajar tinggi-tinggi tapi duduk dirumah”.

Teringat kalau dulu pencetus nak guna balm Tasneem Naturel ni adalah sebab nak wean off anak, tak sangka dari titik permulaan itu mengubah hidup saya hari ini dan orang sekeliling. Alhamdullilah, tiada yang mustahil.

Allah kan Maha Kaya.
.

.
Syuhaidah Norazrin
Ada yang nak sertai team MomQhalif?

Please follow and like us:
XOXO
signature

What do you think?

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

No Comments Yet.

0
Your Cart