All Posts By admin

Balm Tasneem Naturel Berasakan Essential Oils Bantu Atasi Masalah Kembung Dan Sembelit Anak

Ramai ibu-ibu yang dah mencuba T-Rub balm dari Tasneem Naturel pasti akan setia dengan balm ini. Kenapa? Balm ini selain bertindak sebagai minyak telon menyelesaikan masalah kembung perut anak, ia juga membantu dikala anak mengalami masalah sembelit dan cirit birit.

Boleh dikatakan balm in 3 dalam 1, membantu menyelesaikan masalah berkaitan perut, inshaAllah.

Bila bayi kembung perut, sapukan T-Rub balm ini dengan urutan ‘I love U’ pasti ibu teruja dalam beberapa minit anak akan terkentut-kentut membuang angin. Yang sembelit pula, sapukan balm ini dengan urutan yang sama dalam beberapa minit akan mula membuang, inshaAllah.

Essential Oils Yang Terkandung Dalam T-Rub Balm

T-Rub balm berfungsi seperti minyak perut bayi, membuang angin dalam perut dan membantu melegakan perut sebu, kembung perut, sembelit atau cirit birit.

Lemongrass

Meningkatkan fungsi sistem penghadaman, mengurangkan masalah usus dan mencegah penghasilan gas berlebihan dalam usus.

Ginger

Meransang penghasilan jus gastrik dan air liur yang membantu penghadaman. Melegakan ketidakselesaan perut dan membuang toksin dari badan.

Fennel

Bertindak keatas otot licin dalam perut dan usus. Menangani gastrik dan ketidakselesaan perut.

Tangerine

Mempunyai aroma citrus yang menyegarkan. Mengurangkan rasa loya dan membantu merawat imsonia.

Junipers

Bersifat antibakteria. Mencegah jangkitan bakteria pada saluran kencing dan membantu enzim pencernaan.

Patchouli

Mengurangkan keradangan dan bersifat antiseptic juga membantu masalah kemurungan.

Apa Kata Pengguna T-Rub balm?

” Baby kentut je buang angin, demam kuning pun tiada. Lega saya sis”


Anak kentut-kentut buang angin, demam kuning pun tak ada

” Selepas guna tasneem anak saya dah kurang sembelit dan mudah sangat buang air besar”

Anak dah kurang sembelit dan mudah buang air besar

” lepas sapu trub kat anak buah, tak sampai setengah jam anak buah terus berak. 5 hari dia tak berak, kesian.”

Boleh dapatkan T-Rub Balm tasneem naturel dari pengedar balm ini atau terus hubungi saya di whatapp 017-3453305. Boleh juga terus buat pembelian ke shopee MomQhalif

Share

Pengedar Balm Tasneem Naturel Kawasan Cheng dan Bertam Setia, Melaka

Assalamualaikum wbt

Nama diberi Nurul Hidayah binti Abas. Dikenali dengan nama panggilan Ummi Muhammad. Anak ketiga dari tujuh adik beradik. Ummi kepada seorang 3 hero lasak😅, berumur 33 tahun.

Pemilik page Ummi Muhammad dan instagram tasneemnaturel_melaka_cheng.

Peminat setia produk-produk natural, Suka menggunakan bahan 100% natural dalam kegunaan harian keluarga. Maka perkara ini yang membuatkan saya berusaha memberikan yang terbaik untuk anak-anak dan memilih tasneem naturel sebagai kit kesihatan bayi saya. Bermula sebagai pelanggan tetap dan akhirnya menjadi agen sah tasneem.

Disebabkan anak sulung saya kerap mengalami demam batuk dan selsema, saya memilih produk tasneem naturel sebagai salah satu alternatif selain menggunakan ubat. Isi kandungan yang diperbuat daripada 100% bahan semulajadi menjadikan saya lebih yakin untuk digunakan pada bayi saya. Selain itu produk Tasneem Naturel ini juga mempunyai kelulusan KKM dan tidak mempunyai bahan-bahan terlarang yang membahayakan. Ternyata anak saya sangat serasi dengan balm yang hanya ‘sapu-sapu’ sahaja, semua anak-anak mudah sembuh dan mudah diuruskan. semuanya dengan izin Allah, Alhamdulillah.

Pengalaman mudah menguruskan bayi bersama Tasneem Naturel membuatkan saya terus mendaftar sebagai ejen sah Tasneem Naturel Seluruh Malaysia dan merupakan ejen aktif Bertam Setia – Cheng, Melaka.

Saya berbesar hati ingin membantu ibu ayah diluar sana untuk memudahkan, mendidik dan memberikan yang terbaik untuk anak-anak mereka.

Sebarang pertanyaan atau pembelian balm Tasneem Naturel ibu-ibu boleh hubungi saya di 0196402668 (Hidayah @ Ummi Muhammad).

Saya yakin dan pasti bahawa ibu ayah pasti mahukan yang terbaik untuk anak-anak. InsyaAllah saya pasti akan lakukan yang terbaik untuk membantu ibu ayah dalam memudahkan urusan anak-anak kecil terutama bayi comel anda😊.

” ANAK SIHAT MOMMIES PUN REHAT ” .

Share

Balm Tasneem Naturel Balm Berasaskan Essential Oils Bantu Anak Tidur Lena

Pernah tak alami anak tak mahu tidur malam? Sampailah jam 2 pagi hingga ke 4 pagi barulah anak mula nak melelapkan mata? Kalau ibu bekerja memang penat tak cukup rehat melayan ragam anak.

Itu kalau ibu bekerja, kalau ibu sedang berpantang bagaimanalah nak dapat rehat yang cukup kalau si manja masih belum mahu tidur. Lagi -lagi kalau si manja merengek.

“Saya dah cek perut anak, okey je tak kembung pun. Susu pun baru lepas bagi tapi anak masih tak nak tidur. Terkebil-kebil mata ajak ibu main sama”, ni antara keluhan ibu-ibu yang berkongsi kisah. Selain perut kembung, lapar antara punca lain anak tak mahu tidur adalah disebabkan hormon tidur dan jaga anak tak stabil.

Ada anak yang badan dah mulai penat, tapi masih menahan mata tak mahu tidur. Jadi anda boleh ikhtihar menggunakan sleep time balm dari Tasneem Naturel.

baby-newborn-tidur-lena-dengan-sapuan-sleep-time-balm

Sleep Time Balm Tasneem Naturel

Sleep time balm ini dirumuskan dari essential oils iaitu pati tumbuhan. Membantu anak mudah tidur, juga membantu anak untuk dapatkan tidur yang lena dan berkualiti. Selain itu, memberi rasa relaks dan mood yang selesa dan tenang.

Anak-anak memerlukan tidur yang mencukupi dan berkualiti. Tidur yang berkualiti penting untuk tumbesaran anak-anak. Nampak seperti mudah tapi jika dipandang remeh waktu tidur anak, memang membahayakan perkembangan si manja. Baca selanjutnya di sini.

Balm ini dirumuskan dari campuran 8 jenis essential oils. Bagaimana 8 essential oils ini membantu masalah tidur anak-anak? Lihat detail dibawah

Vertiver

Essential oils ini berfungsi mengimbangkan hormon dan tekanan. Meningkatkan tumpuan. Boleh digunakan untuk terapi ADHD.

Ylang Ylang

Berfungsi merawat kemurungan, mengurangkan adrenalin dan membantu tekanan darah.

Bergamot

Mempunyai aroma citrus meransang rasa tenang. Bertindak sebagai antiseptik juga mengurangkan tegang otot.

Lavender

Essential oils ini berfungsi mengimbangkan hormon dan tekanan. Meberi mood yang lebih stabil dan membantu tidur yang lebih berkualiti.

Orange

Kaya dengan antioksida, membantu menghapuskan toksin dalam badan dan membantu lebih fokus dan produktif.

Cedarwood

Meransang penghasilan hormon melantonin, meningkatkan daya tumpuan dan meransang proses pemikiran.

Roman Chamomile

Aroma yang menenangkan menyokong sistem imun dan ianya tingggi Antioksida.

Marjoram

Juga dikenali sebagai ‘wintersweet’. Berfungsi menyokong sistem imundan bertindak pada sistem saraf dan sistem kardiovaskular.

Boleh dapatkan Sleep Time Balm tasneemnaturel dari pengedar balm ini atau terus hubungi saya di whatapp 017-3453305. Boleh juga terus buat pembelian ke shopee MomQhalif

Share

Pengedar Balm Tasneem Naturel Kawasan Puncak Alam, Selangor

Nama diberi Nursyah Ain binti Shamsuddin. Lebih dikenali dengan nama panggilan Ain. Anak kedua dari enam adik beradik. Ibu kepada 2 orang cahaya mata, berumur 29 tahun. Saya berasal dari Selangor dan menetap di Puncak Alam, Selangor.

Pemilik akaun facebook page Nursyah Ain dan instagram tasneemnaturel_eibufiyya.

Bagai cinta pandang pertama apabila mendapat tahu balm Tasneem Naturel dari bahan semulajadi iaitu pati tumbuhan yang berasaskan balm. Saya sangat suka produk dari bahan semulajadi.

Kisahnya bermula apabila anak sulung saya terkena jangkitan kuman dalam paru-paru dan anak kedua jangkitan saluran pernafasan. Alhamdulillah dengan izinNya selepas menggunakan cf-rub produk Tasneem Naturel anak-anak saya beransur lebih sihat. Anak-anak serasi dan sangat suka dengan balm Tasneem Naturel. Saya tidak risau lagi untuk ke hospital ambil neb.

Selepas beberapa bulan menggunakan balm Tasneem Naturel ini, saya mengambil keputusan untuk mendaftar sebagai ejen sah seluruh Malaysia dan merupakan ejen kawasan Puncak Alam dan sekitarnya. Orang-orang puncak alam dan sekitar yang mana nak cuba produk dari Tasneem Naturel boleh PM saya. By pos pun ada ye.

Saya berharap dapat menolong lebih ramai lagi ibu bapa diluar sana yang mempunyai anak seperti saya inshaAllah.

Sebarang pertanyaan atau pembelian balm Tasneem Naturel boleh hubungi saya di 017-6707301 (Ain) atau klik link whatsapp ni www.wasap.my/60176707301/blogMQTN

Saya tidak menjanjikan bulan, bintang dan matahari, tetapi insyaAllah saya pasti akan lakukan yang terbaik untuk membantu ibu ayah dalam mudahnya menjaga anak-anak, Amanah kurniaan Allah swt yang tak ternilai.

Share

Pengedar Balm Tasneem Naturel Kawasan Putrajaya

Assalamualaikum wbt

Nama diberi Renna Rashedah binti Roslan. Lebih dikenali dengan nama panggilan Reyna. Anak sulung dari lima adik beradik. Ibu kepada seorang putera berumur 29 tahun.

Pemilik akaun facebook Reyna Roslan dan instagram tasneemnaturel_putrajaya.

Mengenali Tasneem Naturel sejak setahun yang lalu apabila anak saya mengalami penyakit HFMD. Dengan berasaskan bahan semulajadi yang digunakan dalam produk ini, ia makin mendorong dan meyakinkan saya untuk mencuba produk penjagaan bayi yang saya namakan kit kecemasan ini. Alhamdulillah dengan izin Allah, kit kecemasan Tasneem Naturel sangat serasi dengan anak saya.

Pengalaman mudahnya menguruskan bayi dengan kit kecemasan Tasneem Naturel telah mendorong saya untuk berkongsi kebaikan produk bayi ini bersama ibu ayah atau sesiapa sahaja yang menghadapi masalah terutama melibatkan anak kecil dengan mendaftar sebagai agen sah Seluruh Malaysia dan merupakan agen Putrajaya

Saya sangat berbesar hati ingin membantu ibu ayah diluar sana untuk memudahkan, mendidik dan memberikan yang terbaik untuk anak-anak mereka.

Sebarang pertanyaan atau pembelian balm Tasneem Naturel ibu-ibu boleh hubungi saya di 0134916053 (reyna)

Saya tidak menjanjikan bulan, bintang dan matahari, tetapi insyaAllah saya pasti akan lakukan yang terbaik untuk membantu ibu ayah dalam mudahnya menjaga anak-anak, Amanah kurniaan Allah swt yang tak ternilai.

Share

Balm Tasneem Naturel Balm Berasaskan Essential Oils Bantu Kawal Anak Tantrum

Tantrum adalah cara anak meluahkan perasaan apabila dia merasakan dirinya hilang kawalan. Apa yang ditunjukkan oleh anak yang sedang tantrum jelas menunjukkan apa yang dirasakan – keliru dan bercampur-aduk. Hampir kesemua tantrum berlaku apabila anak bersama dengan orang yang paling dia sayang.

Tantrum biasanya berlaku dikalangan anak yang berumur 2 hingga ke 4 tahun dan ianya boleh berlaku atas pelbagai sebab atau faktor.

Tapi jangan risau! Ada ikhtihar boleh dilakukan untuk mengawal tantrum anak, antaranya penggunaan essential oils yang semakin popular hari ini.

Calm Time Balm Tasneem Naturel

Calm time balm dari Tasneem Naturel ini adalah balm berasaskan campuran beberapa jenis essential oils. Balm ini berfungsi memberi keselesaan, mengurangkan tekanan dan keletihan, membantu anak lebih tenang jika sedang tantrum, mengamuk menangis tanpa henti atau anak yang hyperaktif.

Bagaimana balm berasaskan essential oils ini membantu anak yang mudah tantrum? Baca selanjutnya.

Limau Mandarin

Mempunyai aroma citrus yang menyegarkan, mengurangkan rasa loya dan berfungsi membantu merawat imsonia

Geranium

Bersifat antibakteria, mencegah jangkitan, melancarkan peredaran darah dan mengimbangkan hormon & tekanan.

Bergamot

Juga essential oils yang mempunyai aroma citrus. Berfungsi meransang rasa tenang, bertindak sebagai antiseptik juga mengurangkan tegang otot.

Lavender

Lavender berfungsi mengimbangkan hormon dan tekanan. Memberi mood yang lebih stabil dan membantu tidur yang berkualiti.

Orange

Essential oils orange ini kaya dengan antioksida. Menghapus toksin dalam badan dan membantu lebih fokus dan produktif.

Frankinsence

kredit kepada: healthline.com

Berfungsi meningkatkan kualiti tidur dan juga meningkatkan daya tumpuan.

Roman Chamomile

Mempunyai aroma yang menenangkan, menyokong sistem imun dan ianya kaya dengan tinggi antioksida.

Marjoram

Essential oils marjoram juga dikenali sebagai “wintersweet”. Menyokong sistem imun dan bertindak pada sistem saraf dan sistem kardiovaskular.

Secara keseluruhannya, calm time balm bantu menenangkan. Ada essential oils bergamot utk reduce stress. Essential oil marjoram yang dikenali juga sebagai joy of mountain. Essential oil geranium yg menenangkan.

Jadi apabila sapu calm time balm ia akan bantu anak untuk bertenang. Bila anak dah boleh bertenang, stress dia berkurangan. So dia dalam keadaan rileks.

Boleh dapatkan balm CalmTime Balm tasneem naturel dari pengedar balm ini atau terus hubungi saya di whatapp 017-3453305. Boleh juga terus buat pembelian ke shopee MomQhalif

Share

Ejen Balm Tasneem Naturel Kawasan Tanjung Minyak, Melaka

Assalamualaikum wbt

Hi…. Nama saya Hazilah bt Abdul Hamid. Asal dari Melaka. Umur 43 tahun.

Isteri kepada En Alias bin Daud dan ibu kepada 2 puteri dan 2 putera. Kerjaya sebagai seorang guru Matematik di sekolah menengah di Melaka.

Saya juga pengedar sah Balm Tasneem Naturel di Tanjung Minyak, Melaka dan sekitarnya. Saya menjadi pengedar balm Tasneem Naturel sebab nak kongsi manfaat balm dengan ibu-ibu yang lain selain ingin mendapat pendapatan sampingan.

Pengalaman saya gunakan balm CF Rub pada anak saya Adam (anak ke-3) memberi inspirasi kepada saya untuk memulakan bisness Balm Tasneem. Adam memang kerap semput sejak dari kecil lagi, Alhamdulillah balm CF Rub sangat serasi dengan Adam. Adam tak lagi kena neb sekerap dulu.

Balm Tasneem Naturel berasaskan minyak pati tumbuhan (essential oil) dan selamat digunakan oleh bayi dan orang dewasa.

Moga Balm Tasneem Naturel menjadi solusi ibu-ibu untuk yang mencari kit kesihatan untuk anak-anak.
Sesiapa yang nak COD kawasan Tanjung Minyak dan sekitarnya bolehlah hubungi saya di 019 6570549 (zila) .Nak pos pun boleh juga.

Nak tahu mengenai balm Tasneem Naturel bolehlah jenguk :

Facebook : Hazilah Abdul Hamid
Page : Mama Zila TN
Instagram : tasneemnaturelmelaka_mamazila

Share

Pengedar Balm Tasneem Naturel Kawasan Tanjung Minyak, Melaka

Assalamualaikum wbt

Hi…. Nama saya Hazilah bt Abdul Hamid. Asal dari Melaka. Umur 43 tahun.

Isteri kepada En Alias bin Daud dan ibu kepada 2 puteri dan 2 putera. Kerjaya sebagai seorang guru Matematik di sekolah menengah di Melaka.

Saya juga pengedar sah Balm Tasneem Naturel di Tanjung Minyak, Melaka dan sekitarnya. Saya menjadi pengedar balm Tasneem Naturel sebab nak kongsi manfaat balm dengan ibu-ibu yang lain selain ingin mendapat pendapatan sampingan.

Pengalaman saya gunakan balm CF Rub pada anak saya Adam (anak ke-3) memberi inspirasi kepada saya untuk memulakan bisness Balm Tasneem. Adam memang kerap semput sejak dari kecil lagi, Alhamdulillah balm CF Rub sangat serasi dengan Adam. Adam tak lagi kena neb sekerap dulu.

Balm Tasneem Naturel berasaskan minyak pati tumbuhan (essential oil) dan selamat digunakan oleh bayi dan orang dewasa.

Moga Balm Tasneem Naturel menjadi solusi ibu-ibu untuk yang mencari kit kesihatan untuk anak-anak.
Sesiapa yang nak COD kawasan Tanjung Minyak dan sekitarnya bolehlah hubungi saya di 019 6570549 (zila) .Nak pos pun boleh juga.

Nak tahu mengenai balm Tasneem Naturel bolehlah jenguk :

Facebook : Hazilah Abdul Hamid
Page : Mama Zila TN
Instagram : tasneemnaturelmelaka_mamazila

Share

Pengedar Tasneem Naturel Kawasan Teluk Kumbar, Pulau Pinang

Assalamualaikum wbt

Nama diberi Nurain Syuhada binti Shamsuddin. Lebih dikenali dengan nama panggilan Ain. Anak kelima dari tujuh adik beradik. Ummi kepada 2 orang cahaya mata, berumur 29 tahun.

Pemilik akaun facebook Nurain Syuhada dan instagram tasneemnaturel_Penang.

Berdepan dengan masalah anak kecil yang sukar tidur memanggil saya untuk mencari jalan penyelesaian yang menemukan saya dengan produk Tasneem Naturel. Dengan berasaskan bahan semulajadi yang digunakan dalam produk ini, ia makin mendorong dan meyakinkan saya untuk mencuba produk penjagaan bayi yang saya namakan kit kecemasan ini. Alhamdulillah dengan izin Allah, kit kecemesan Tasneem Naturel sangat serasi dengan anak-anak saya. Tiada lagi hari-hari murung saya berjaga lewat malam melayan kerenah si manja.

Pengalaman mudahnya menguruskan bayi dengan kit kecemasan Tasneem Naturel telah mendorong saya untuk berkongsi kebaikan produk bayi ini bersama ibu ayah atau sesiapa sahaja yang menghadapi masalah terutama melibatkan anak kecil dengan mendaftar sebagai agen sah Seluruh Malaysia dan merupakan pengedar Tasneem Naturel Teluk Kumbar dan Balik Pulau, Pulau Pinang dan juga Tumpat, Kelantan.

Saya sangat berbesar hati ingin membantu ibu ayah diluar sana untuk memudahkan, mendidik dan memberikan yang terbaik untuk anak-anak mereka.

Sebarang pertanyaan atau pembelian balm Tasneem Naturel ibu-ibu boleh hubungi saya di 013-5937278 (Ain).

Saya tidak menjanjikan bulan, bintang dan matahari, tetapi insyaAllah saya pasti akan lakukan yang terbaik untuk membantu ibu ayah dalam mudahnya menjaga anak-anak, Amanah kurniaan Allah swt yang tak ternilai.

Share

Balm Tasneemnaturel ubat semulajadi untuk batuk, selsema dan kahak anak

Bila anak mula batuk dan selsema dipakejkan sekali dengan kahak, memang risau jadinya. Tetapi sesekali anak kena batuk selsema ada baiknya kerana ini akan meningkatkan antibodi anak kita supaya jika terkena demam dari jangkitan kuman yang sama, anak sudah ada antibodi untuk melawan kuman tersebut.

Pantauan harus dibuat untuk anak yang demam, batuk dan selsema. Jika berpanjangan tindakan harus dilakukan. Terlalu lama dalam keadaan tak sihat, pasti buatkan anak rasa tak selesa dan mudah meragam.

Pelbagai ikhtihar boleh dilakukan anda, antaranya menggunakan ikhtihar semulajadi terutamanya untuk anak bawah 1 tahun yang belum sesuai makan ubat lagi.

CF-RUB balm Tasneem Naturel

CF-Rub balm dari Tasneem Naturel berfungsi membantu mengurangkan selsema dan batuk. Membantu melancarkan pernafasan, mencairkan kahak dan membantu mengurangkan suhu badan ketika anak demam.

CF-Rub balm Tasneem Naturel balm bayi yang bantu kurangkan batuk, selsema dan kahak bayi secara semulajadi

Balm ini dirumuskan dari campuran 7 jenis essential oils iaitu pati tumbuhan. Bagaimana 7 essential oils ini membantu masalah selsema batuk, kahak dan demam anak? Lihat detail dibawah.

Bahan Dalam CF-Rub Balm Tasneem Naturel

7 Jenis Essential Oils dalam CF-Rub balm Tasneem Naturel

Minyak pati kayu putih/Eucalyptus

Minyak kayu putih atau eucalyptus membantu mencairkan kahak dan hingus. Boleh dikatakan semua minyak bayi atau minyak telon di Malaysia menggunakan minyak kayu putih sebagai bahan utama. Boleh dikesan dalam minyak yang berangin dan mempunyai bau yang kuat.

Perlu dinyatakan di sini, jumlah minyak pati kayu putih yang digunakan dalam CF-Rub adalah dos yang sesuai untuk bayi seawal usia sehari.

Lemon

Essential oils dari lemon ini mempunyai aroma citrus menyegarkan. Bersifat antioksida, membantu menurunkan suhu badan ketika demam dan mencegah jangkitan.

Cypress

Essential oils ini membantu mencairkan kahak, merupakan agen antibakteria dan membantu merawat jangkitan pernafasan.

Lavender

Lavender pula digunakan sebagai ejen penenang anak sewaktu dalam keadaan selsema, batuk dan tidak selesa. Baunya yang wangi dapat bantu tenangkan anak dan dapat tidur dengan nyenyak walaupun badan tidak sihat.

Oren

Oren ni bagus sebab kaya dengan antioksida d-limonene. Membantu menghapuskan toksin dalam badan.

Tea Tree

Ia merupakan antibiotik yg terbaik. Ia membantu masalah pernafasan melegakan asthma, selsema, batuk dan kahak anak.

Sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asthma dan suhu ketika demam.

Frankinsence

Minyak pati frankinsence juga lebih dikenali dengan nama luban atau tayyibat merupakan tumbuhan yang mempunyai kandungan prebiotik yang tinggi.  Bagus untuk meningkatkan paras antibodi anak dan bayi.

Sapu CF-Rub 2 kali sehari pada hidung, tulang hidung, dada dan tapak kaki anak. Demam akan berkurangan, selsema cepat kering dan batuk akan segera hilang.

Testimoni Pengguna CF-Rub Balm

Ada perubahan, pagi-pagi anak dah tak bersin dan selsema
Semua lendir dan hingus keluar habis lepas guna balm tasneem naturel
Keluar lendir kahak, selsema dah kering!
selsema, batuk anak dah okey, tidur anak jadi selesa

Cara Dapatkan Balm Tasneem Naturel

Boleh dapatkan balm CF-Rub tasneem naturel pada ejen-ejen MomQhalif yang berdekatan anda, KLIK SINI atau boleh terus hubungi saya di whatapp 017-3453305. Boleh juga terus buat pembelian ke shopee MomQhalif

Share

0
Your Cart