Baby Spa Set Tasneem Naturel

Atas kesedaran dan keprihatin terhadap keperluan sabun mandian berasaskan bahan semula jadi, Tasneem Naturel mengambil inisiatif menghasilkan set spa untuk kegunaan bayi.

Set ini didatangkan dengan 3 item istimewa untuk si manja ibu-ibu.

  • Head to toe
  • Massage Oil
  • Lotion

Menariknya set ini bukan sekadar mandian atau massage oil bayi yang biasa, tetapi setiapnya terkandung manfaat yang terbaik dari essential oils yang ada dalam setiap item ini.

Essential Oils Yang Terkandung dalam Baby Spa Set

KELEBIHAN BABY SPA SET

1. Dihasilkan dari bahan semula jadi

100% dijamin natural. Bebas bahan kimia. Segala bahan termasuk preservative yang digunakan adalah natural dan pastinya bahan utama setiap item berasaskan Essential Oil atau Pati minyak tumbuhan. Bauan nya adalah semulajadi dari bahan EO tersebut. Tidak ada wangian sintetik dicampurkan.

2. Resepi dari Calm Time Balm

Diadun dari resipi calm balm yang mana sedia maklum balm ini mampu membuat bayi berasa tenang, kurang meragam dan kurang menangis.

3. Mudah dibawa untuk travel

Baby Spa Set ini sangat sesuai untuk dibawa travel kerana saiznya yang lebih kecil 30ml setiap botol. Dan sangat sesuai bagi ibu ayah yang pertama kali nak mencuba produk ini.

Jika habis, ibu-ibu bolehlah restok dengan item yang loose pula dan semestinya saiznya lebih besar.

4. PERCUMA booklet urutan bayi

Ibu ayah boleh dapat ilmu step by step secara PERCUMA bagaimana cara mengurut bayi yang betul. Tahukah ibu ayah mengurut anak ada banyak kelebihan dan manfaat? Nak tahu lebih lanjut, baca sini.

BAHAN & FUNGSI BABY SPA SET

Head to Toe

Head to toe dari Tasneem Naturel sudah tentu berbeza dengan kebanyakan produk sabun mandi bayi di pasaran. Head to toe TN diadun dari 6 jenis Essential Oil yang berfungsi untuk memastikan anak sentiasa tenang, mengurangkan keletihan, memudahkan anak tidur lena dan berkualiti.

Mandian ini sesuai dari bayi baru lahir hingga dewasa. Terutama untuk anak-anak eczema dan kulit sensitif, ibu ayah wajib memilih sabun yang natural seperti ini.

Salah satu tanda sabun tiada bahan kimia ialah ianya tidak berbuih banyak, dan preservative (bahan yang digunakan untuk tahan lama dan anti kulat) dalam sabun ini juga dijamin natural.

Massage Oil

Massage oil Tasneem Naturel sentiasa menyediakan alternatif terbaik dengan menyediakan minyak urut bayi yang natural. Dijamin tiada kandungan ‘mineral oil’ seperti kebanyakan produk di pasaran.

Calming Massage Oil TN ini adalah dalam bentuk kepekatan asli. Tiada langsung campuran air. Terdapat 4 jenis Essential Oil digunakan iaitu Eucalyptus Oil dan Lemon oil untuk hindarkan anak dari batuk, demam & selesema. Manakala Lavender dan Rosemarry Oil untuk meredekan tantrum anak dan bantu anak dapat tidur lena & berkualiti. 

Jojoba, sweet almond dan grapeseed oil adalah jenis minyak yang digunakan dalam proses dilution penghasilan massage oil ini. Sememangnya massage oil TN ini dijamin dalam kepekatan asli untuk menghasilkan kesan yang lebih effentif. Harga RM 71 untuk 60ml adalah sangat berpatutan dan boleh dikatakan agak murah untuk pure Essential Oil.

Lotion

Penggunaan lotion penting untuk memastikan kulit bayi sentiasa lembab dan sihat. Tetapi lotion TN bukan setakat untuk penjagaan kulit bayi, malah dapat memberikan keselesaan, buat baby tenang dan kurang meragam.

Kerana dalam lotion ini banyak Essential Oil seperti Geranium, Marjarom, Roman Chamomile, Tangerine, Bergamot dan Sweet Orange. Kesemua EO ini berperanan memberikan rasa rileks pada bayi.

Tempah sekarang untuk mendapatkan harga promo. Anda boleh menempah melalui senarai agen kami di Senarai pengedar atau terus boleh teru whatsapp atau buat pembelian di shopee.

XOXO
signature

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

No Comments Yet.

0
Your Cart