Balm Tasneem Naturel Membantu Atasi Masalah Bayi dan Anak kecil

Naluri ibu mahukan terbaik untuk anak

Produk berasaskan essential oils atau pati tumbuhan semakin mendapat tempat dihati ibu-ibu masa kini. Mana tidaknya, balm dari essential oils ini semestinya dari bahan semula jadi. Jadi tiada keraguan untuk digunakan pada bayi atau kanak-kanak.

Ada pelbagai jenama minyak pati di luar sana dan dalam banyak- banyak jenama ini saya suka pada satu jenama iaitu Tasneem Naturel.

Tasneem Naturel merupakan suatu jenama produk penjagaan bayi yang dipercayai ramai ibu bapa. Balm bayi  semulajadi keluaran Tasneem Business Legacy Sdn Bhd ini wajib dimiliki oleh setiap ibu bapa yang mempunyai bayi atau anak kecil.

Secara umumnya ada 4 masalah utama yang biasa terjadi pada anak kecil terutama bayi iaitu:

 1. Anak sukar tidur
 2. Anak tantrum, suka mengamuk
 3. Anak selsema, batuk dan berkahak berpanjangan
 4. Anak kembung perut dan sembelit

Balm Tasneem Naturel ini membantu keempat-empat masalah di atas. Yang menariknya balm Tasneem Naturel ini diperbuat dalam bentuk balm kerana untuk memudahkan ibu-ibu terus sapu pada anak tanpa menggunakan diffuser untuk mendapatkan manfaat dari essential oils yang ada.

Minyak pati atau essential oils tidak boleh disapukan terus pada kulit. Ada dos yang sesuai untuk kegunaan bayi dan kanak-kanak. Tetapi lain pula pada balm Tasneem Naturel kerana balm ini telah dirumuskan dan dos essential oils yang terkandung dalam balm sesuai untuk kegunaan bayi hingga orang dewasa.

Oleh itu, balm Tasneem Naturel ini boleh disapu terus pada bayi atau kanak-kanak.

Selain itu, balm Tasneem Naturel ini tiada bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna, Balm bayi Tasneem Naturel diperakui selamat dan mendapat kelulusan daripada KKM.

Bahan asas yang terkandung dalam balm Tasneem Naturel :

1. Esssential Oils (Mengikut Jenis Balm)

Setiap balm tasneem mempunyai 7-8 jenis essential oil yang telah dicampurkan mengikut dos bayi atau istilah dalam penghasilan minyak pati pokok dinamakan telah di ‘dilute’.

Setiap essential oil yang digunakan mempunyai Material Safety Data Sheet (MSDS) yang mana sijil ini diperlukan untuk mendapatkan kelulusan KKM. Balm tasneemnaturel kesemuanya telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.

2. Beeswax

Beeswax adalah bahan yang terhasil dan dikeluarkan daripada kelenjar bawah abdomen lebah. Ia hanya dapat dihasilkan oleh lebah pekerja dan beeswax juga adalah bahan yang menghasilkan sarang lebah yang kukuh.

Beeswax adalah bahan yang sinonim dengan rawatan keradangan kulit. Bahan semulajadi ini dapat merawat masalah kulit kering, masalah bakteria pada kulit, masalah jerawat dan juga strechmark pada kulit.

3. Shea Butter

Shea butter terkenal dengan pelembab kulit semulajadi. Banyak produk kosmetik di luar sana menggunakan shea butter dalam bahan mereka. Shea butter dihasilkan daripada tumbuhan Shea atau Karite.

Shea butter mampu melembabkan kulit kering, mengelupas, sunburn, ruam dan banyak digunapakai dalam produk menghilangkan parut.

4. Almond Oil

Minyak almond adalah salah satu komponen dalam penghasilan Balm Tasneem Naturel. Minyak almond sudah terkenal dengan 1001 manfaat.

Balm Tasneem Naturel mempunyai 5 jenis balm :

 • Sleep Time Balm
 • Calm Time Balm
 • CF-Rub Balm
 • T-Rub Balm
 • Skeenz Balm

Sleep Time Balm

Sleep time balm sesuai untuk membantu anak anda supaya mudah lena dan bangun dalam mood yang ceria. Baca lebih detail disini.

Kelebihan Sleep Time adalah dengan menyelesaikan masalah:

 1. – Anak susah tidur malam
 2. – Anak tidak tidur lama atau nyenyak
 3. – Orang dewasa yang tidur tidak teratur
 4. – Masalah tidur malam bagi kanak-kanak atau orang dewasa

Calm Time Balm

Calm time balm sesuai untuk bayi yang meragam. Membantu anak anda menjadi lebih tenang dan ceria. Baca lebih detail disini.

Kelebihan Calm Time adalah menyelesaikan masalah:

 1. – Anak kuat meragam dan tantrum
 2. – Anak kurang fokus
 3. – Anak sering menangis

Malah ia juga berfungsi dan berkesan kepada orang dewasa.

CF-Rub Balm

CF-Rub balm sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asma, mencairkan kahak dan mengurangkan suhu ketika demam.

Selain itu, balmini membantu melegakan hidung yang tersumbat juga bunyi kahak pada baby semasa bernafas. Baca lebih detail disini.

T-Rub Balm

T-Rub balm sesuai untuk sakit perut, gastrik, kembung perut, cirit-birit, sembelit dan membantu masalah penghadaman.

Bagi saya T-Rub balm sangat wajib untuk ibu-ibu yang ada kecil terutamanya sudah mula makan makanan pejal kerana ada kebarangkalian anak akan mengalami sembelit. Jadi balm ini sangat membantu. Baca selanjutnya disini.

Skeenz Balm

Skeenz balm sesuai untuk masalah kulit sensitif, gatal-gatal, ruam dan ekzema.

Testimoni Pengguna

“Dulu susah tidur, sekarang sejak ada balm dah mudah tidur”

-Testimoni sleep time balm

“Sapu masa nak keluar rumah dan lepas penat main, Alhamdullilah anak-anak GOOD MOOD & HAPPY!”

-Testimoni Calm time balm

“Keluar lendir kahak, selsema dah kering!”

– Testimoni CF-Rub

“Lepas sapu t-rub tak sampai setengah jam anak buah terus berak! Eksperimen Berjaya!”

– Testimoni T-Rub balm

“Serasi sangat-sangat! Untuk anak jenis kulit sensitif”

-Testimoni skeenz balm

Boleh dapatkan balm tasneem naturel dari pengedar balm ini atau terus hubungi saya. Boleh juga terus buat pembelian ke shopee MomQhalif

XOXO
signature

What do you think?

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

0
Your Cart