Balm Tasneemnaturel ubat semulajadi untuk batuk, selsema dan kahak anak

Bila anak mula batuk dan selsema dipakejkan sekali dengan kahak, memang risau jadinya. Tetapi sesekali anak kena batuk selsema ada baiknya kerana ini akan meningkatkan antibodi anak kita supaya jika terkena demam dari jangkitan kuman yang sama, anak sudah ada antibodi untuk melawan kuman tersebut.

Pantauan harus dibuat untuk anak yang demam, batuk dan selsema. Jika berpanjangan tindakan harus dilakukan. Terlalu lama dalam keadaan tak sihat, pasti buatkan anak rasa tak selesa dan mudah meragam.

Pelbagai ikhtihar boleh dilakukan anda, antaranya menggunakan ikhtihar semulajadi terutamanya untuk anak bawah 1 tahun yang belum sesuai makan ubat lagi.

CF-RUB balm Tasneem Naturel

CF-Rub balm dari Tasneem Naturel berfungsi membantu mengurangkan selsema dan batuk. Membantu melancarkan pernafasan, mencairkan kahak dan membantu mengurangkan suhu badan ketika anak demam.

CF-Rub balm Tasneem Naturel balm bayi yang bantu kurangkan batuk, selsema dan kahak bayi secara semulajadi

Balm ini dirumuskan dari campuran 7 jenis essential oils iaitu pati tumbuhan. Bagaimana 7 essential oils ini membantu masalah selsema batuk, kahak dan demam anak? Lihat detail dibawah.

Bahan Dalam CF-Rub Balm Tasneem Naturel

7 Jenis Essential Oils dalam CF-Rub balm Tasneem Naturel

Minyak pati kayu putih/Eucalyptus

Minyak kayu putih atau eucalyptus membantu mencairkan kahak dan hingus. Boleh dikatakan semua minyak bayi atau minyak telon di Malaysia menggunakan minyak kayu putih sebagai bahan utama. Boleh dikesan dalam minyak yang berangin dan mempunyai bau yang kuat.

Perlu dinyatakan di sini, jumlah minyak pati kayu putih yang digunakan dalam CF-Rub adalah dos yang sesuai untuk bayi seawal usia sehari.

Lemon

Essential oils dari lemon ini mempunyai aroma citrus menyegarkan. Bersifat antioksida, membantu menurunkan suhu badan ketika demam dan mencegah jangkitan.

Cypress

Essential oils ini membantu mencairkan kahak, merupakan agen antibakteria dan membantu merawat jangkitan pernafasan.

Lavender

Lavender pula digunakan sebagai ejen penenang anak sewaktu dalam keadaan selsema, batuk dan tidak selesa. Baunya yang wangi dapat bantu tenangkan anak dan dapat tidur dengan nyenyak walaupun badan tidak sihat.

Oren

Oren ni bagus sebab kaya dengan antioksida d-limonene. Membantu menghapuskan toksin dalam badan.

Tea Tree

Ia merupakan antibiotik yg terbaik. Ia membantu masalah pernafasan melegakan asthma, selsema, batuk dan kahak anak.

Sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asthma dan suhu ketika demam.

Frankinsence

Minyak pati frankinsence juga lebih dikenali dengan nama luban atau tayyibat merupakan tumbuhan yang mempunyai kandungan prebiotik yang tinggi.  Bagus untuk meningkatkan paras antibodi anak dan bayi.

Sapu CF-Rub 2 kali sehari pada hidung, tulang hidung, dada dan tapak kaki anak. Demam akan berkurangan, selsema cepat kering dan batuk akan segera hilang.

Testimoni Pengguna CF-Rub Balm

Ada perubahan, pagi-pagi anak dah tak bersin dan selsema
Semua lendir dan hingus keluar habis lepas guna balm tasneem naturel
Keluar lendir kahak, selsema dah kering!
selsema, batuk anak dah okey, tidur anak jadi selesa

Cara Dapatkan Balm Tasneem Naturel

Boleh dapatkan balm CF-Rub tasneem naturel pada ejen-ejen MomQhalif yang berdekatan anda, KLIK SINI atau boleh terus hubungi saya di whatapp 012-7423305. Boleh juga terus buat pembelian ke shopee MomQhalif

XOXO
signature

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

0
Your Cart