Cough Relief Patch- Pelekat Herbal Bagi Melegakan Batuk

Cough Relief Patch pelekat batuk dari herba yang membantu melegakan batuk, selsema dan kahak. Sesuai bermula umur 3 bulan dan keatas

Batuk merupakan gejala yang biasa dialami oleh semua peringkat usia mahupun jantina. Sebenarnya, batuk terjadi apabila paru-paru atau saluran pernafasan ingin mengeluarkan bahan asing atau sesuatu yang mengganggu. Batuk yang berbahaya adalah apabila ia berterusan serta berlarutan dan tidak sembuh walaupun setelah hampir lebih daripada satu ke dua minggu.

Untuk baby pulak, apabila batuk berkahak, pastinya ibu ayah akan berasa susah hati. Bayi bawah setahun, apabila batuk pengambilan ubat adalah tidak sesuai lagi. Jadi Ibu ayah boleh iktihar cara alami untuk melegakan batuk baby.

Masalah Batuk Berpanjangan ?

Bagi ibu ayah yang batuk atau ada anak yang batuk, bolehlah beriktihar dengan menampal pelekat COUGH PATCH RELIEF ini. Pelekat ini dapat melegakan batuk dan kegatalan pada tekak. Sesuai untuk bayi bermula 3 bulan dan keatas sehingga dewasa.

Fungsi Cough Patch Relief

Pelekat sangat bagus untuk mereka yang mengalami batuk dan kegagtalan tekak. Antara fungsinya ialah melegakan batuk, mencairkan kahak, melegakan sluran pernafasan dan membantu tidur lebih lena bila kita atau anak dalam keadaan selesa tanpa batuk.

Cough Patch Relief, Pelekat melegakan batuk dan kegatalan tekak

Bahan Yang Terkandung Dalam Cough Patch Relief

Cough Patch Relief ini diperbuat dari bahan semula jadi sahaja iaitu dari herbal. Antaranya ialah Fructus Gleditsiae, Cortex Cinnamomi, Hujube Nectar, Pinnelia Ternata, Borneol dan Rhizoma Arisaematis.

Siapa Yang Sesuai Menggunakan Cough Patch Relief ?

Pelekat ini sesuai digunakan bayi berumur 3 bulan dan keatas iaitu dewasa. Pelekat ini TIDAK SESUAI digunakan dan perlukan persetujuan dari doktor bagi mereka yang ada masalah berikut;

 • G6PD seumur hidup
 • Ibu mengandung
 • Pesakit yang ada kanser paru-paru
 • Pesakit buah pinggang
 • Pesakit jantung
 • Alergik kulit
 • Kegagalan Jantung
 • Kegagalan pernafasan (Respiratory Failure)

Cara Penggunaan Cough Patch Relief – Pelekat Batuk

cara-guna-Cough -Relief -Patch
Cara guna cough relief patch

Hari pertama, tampal 1 keping depan badan iaitu di dada dan kemudian tampal 1 keping lagi di belakang badan. Hari kedua dan seterusnya tampal depan atau belakang badan, bermakna hanya gunakan satu pelekat sahaja.

Cara penggunaan pada bayi dan kanak-kanak

Cara penggunaan pada bayi 3 bulan dan keatas

Tampal satu pelekat sahaja bagi anak-anak bawah 8 tahun. Tidak kisah tampal depan badan atau belakang badan. Bagi anak 12 tahun dan keatas boleh tampal 1 hingga 2 pelekat pada badan anak.

Dari segi tempoh masa pula,

 • Bawah 3 tahun tampal pelekat 2 jam hingga 4 jam
 • Anak 3 hingga 6 tahun pula, tampalkan pelekat selama 4 jam hingga 6 jam
 • Anak 6 hingga 12 tahun, tampalkan pelekat selama 6 jam hingga 8 jam

Cara pengunaan pada orang dewasa

Cara guna bagi dewasa

Tampal satu hingga empat pelekat dalam sehari iaitu 8 hingga 12 jam. Hari pertama sahaja perlu tampal lama, tampal secara konsisten sehingga kahak keluar atau batuk hilang, dengan izin Allah.

Testimoni Pengguna Pelekat Batuk – Cough Patch Relief

testimoni atau feedback cough patch relief
Cuba semalam selepas batuk dah seminggu akibat post covid simptom. Malam pakai sebelum tidur, bangun pagi biasanya akan terus batuk, tapi selepas guna patch ini bangun tak ada batuk. Kekerapan macam dah kurang.
testimoni- cough-relief-patch
Saya dah 2 kali repeat cough patch ini, sebab bila anak batuk malam saya tampal di belakang anak lega sikit la anak tidur lena. Kalau tak batuk je, tidur kurang lena
testimoni- cough-relief-patch
“Memang berkesan, anak saya dah 4 malam batuk sampai muntah-muntah tidur malam. Semalam saya pakaikan pelekat ini, Alhamdullilah tak terjaga lansung”
dua-jenis-cough-relief-patch
Ada 2 jenis cough patch relief. Hijau untuk normal skin manakala pink untuk sensitive skin

Bagi ibu atau ayah yang nak dapatkan Cough Patch Relief atau pelekat batuk ini, boleh dapatkan dari ejen-ejen berdekatan atau boleh terus dapatkan di kedai shopee dibawah ini. Harga hanya RM 22 sahaja bagi pelekat untuk normal skin dan RM 28 sahaja bagi pelekat untuk sensitive skin. Dalam sekotak ada 6 patches/pelekat, berbaloi iktihar untuk melihat anak sihat InshaAllah.

XOXO
signature

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

0
Your Cart