fbpx

Khas Untuk Suri Rumah, Nak Jana Pendapatan? – Stokis Tasneem Naturel Ipoh Perak

Bagaimana saya bermula?

Assalamualaikum. Saya Dr Ummu, Stokis Tasneem Naturel, berasal dari Ipoh Perak. Nak bercerita sikit tentang malang tidak berbau yang menimpa saya. Hujung bulan Ogos 2019, musibah menimpa apabila niat kejar anak nak main-main, tapi terjatuh dalam keadaan ankle terlipat dan terduduk. ‘Pop’ bunyi dia. Confirm ligament koyak.

2 minggu pertama MC habis macam tu je, bisnes yang sedia ada pun terabai. Sampai lah husband tegur, kenapa buang masa, naikkan lah business tu sementara tengah tak buat apa-apa ni. Dalam cuba nak naikkan business, terjumpa kawan tempat kerja menjual Tasneem Balm.

Mula berminat nak research product ni. Pergi website, youtube dan FB pages. Nampak sangat menarik. Banyak content-content marketing yang disediakan. Nampak leaders yang komited. Terasa semangat kekeluargaan dalam mereka. Sembang dengan husband  dia kata dah lama join, cuma belum menjual. Lone Ranger katanya.

Saya guna akaun dia dan masuk. Hari pertama memang tak dapat tidur, sebab terlalu banyak ilmu dalam group Tasneem. Daripada marketing langit, marketing bumi, personal branding, penjagaan rohani dan banyak lagi!

Tak tahulah darah manis newbie baru join ke apa, bulan pertama sebagai Stokis Tasneem Naturel Ipoh, sales dah RM4000! Jual hmpir 100 balm seorang diri. Best ke best sangat! hahaha. Excited to the max masa tu. Bonus pun dapat dekat RM1000. Untung runcit lagi RM1000. Haruslah melompat bahagia! Lupa jap kaki ku masih belum elok. haha

Tapi dah nama business ada naik turun dia. Tapi banyak yang naik. Dan turun tu sebab diri sendiri tak fokus betul-betul dan buat apa yang diajar. Lama-lama nekad nak fokus pada Tasneem sahaja sebab nampak future lebih cerah, bukan dari segi kekayaan fizikal je, tapi kekayaan rohani jugak.

Kenapa saya kata rohani? Dalam banyak-banyak business yang saya pernah buat, Tasneem je jarang cakap mengenai teknikal dan cara buat duit. Mereka ajar satukan jasad dan roh, sedekah subuh, tahajjud, istighfar 10k dan banyak lah lagi amalan yang makin ditinggalkan ramai. And bila buat, somehow sale masuk. Ada je orang pm mintak Balm. Tanya orang sebelah, “Ko hado?”

Banyak perubahan positif sejak join sebagai Stokis Tasneem Naturel ni. Solat awal waktu, Tahajjud hampir setiap hari, Istighfar atleast 500 sehari, hati sentiasa tenang, dan rasa mudah je urusan harian. Ada jugak hari yang terkejar-kejar buat task founder bagi. Haha. Tapi seronok. Circle yang positive dan high energy sentiasa.

Menyesal tak join awal-awal dulu, alau tak, sale mesti dah juta-juta sekarang macam Mami Min tu. Kalau ada kawan-kawan yang tengah baca ni and tengah rasa-rasa nak buat bisnes, jangan lengah-lengah tau. Lagi lama tunggu, lagi rugi, sebab kita bukan makin muda. haha.

JOM KAYA DAN BERJAYA BERSAMA USPIRE! KLIK SINI atau IMAGE DIBAWAH untuk info lebih lanjut mengenai Bisnes Tasneem Naturel.

Dr Ummu, Stokis Tasneem Naturel Ipoh Perak

Please follow and like us:
XOXO
signature

What do you think?

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

No Comments Yet.

0
Your Cart