Skeenz Balm Bantu Rawat Masalah Ruam, Gatal Dan Kulit Sensitif

Kebiasaannya, badan si kecil memang tak akan terlepas dari diserang ruam bayi. Ruam bayi berbentuk bintik-bintik merah halus yang tumbuh sekitar leher, bawah lengan, punggung, belakang badan, celah kelakang dan tepi ketiak.

Ruam bayi muncul apabila bayi berhadapan dengan suhu yang panas dan lembap seperti di Malaysia. Oleh sebab cuaca yang tak menentu, bayi mudah diserang ruam bayi atau juga dipanggil ruam panas. 

Bintik-bintik merah ini juga timbul apabila bayi berpeluh dan ia menyebabkan pori kulit tersumbat. Seterusnya, peluh tak dapat keluar.

Sebab itulah ruam bayi mula timbul kerana kelenjar peluh bayi belum matang sepenuhnya. 

Kadang kala ibu-ibu akan sensitif dan berusaha mencari krim yang sesuai untuk anak mereka. Jika dilihat, di pasaran terdapat banyak krim yang mempunyai kandungan bahan kimia berbahaya. Bahan kimia seperti paraben, mineral oil,  triclosan dan pewangi sintetik boleh menyebabkan iritasi terutamanya yang mempunyai kulit sensitif.

Oleh sebab itu, Tasneem Naturel mengeluarkan Skeenz balm yang khusus untuk masalah berkaitan kulit anak.

Balm ini membantu anak anda yang menghadapi masalah kulit seperti kulit sensitif, gatal kulit, di gigit nyamuk/serangga, ekzema, ruam lampin dan sebagainya.

Kandungan Skeenz Balm

Beeswax, Shea butter, Olus Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Octyldodecanol, Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sun Ower) Seet Oil Unsaponi Ables, Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sun Ower) Seed Oil, Rosmarinus O cinalis (Rosemary) Leaf Extract, Coco-Carylate/Caprate
Dalam Skeenz Balm ada, Argan essential oil. Mengandungi Essensial fatty-acids, omega-6 dan tocopherols (vitamin E).

Kandungan zat yang ada dalam Argan Oil ini memiliki kemampuan untuk melembabkan kulit dan mengandung antioxidan yang tinggi. Argan Oil juga akan memperbaiki kondisi kulit kerana mengandung zat mineral-mineral yang penting untuk kesihatan kulit.

Blackcurrant essential oil berkesan dalam membantu masalah kulit kering dan aroma baunya yang nyaman. Selain kaya dengan Vit C ia juga mempunyai anti oksidan yang tinggi, membantu meningkatkan daya tahan kulit.

Ballon Vines Eo pula sangat efektif dalam menyelesaikan masalah kulit seperti eczema

Sunflower eo pula kaya dengan omega 6 yang mampu berfungsi sebagai lapisan yang melindungi kulit dari jangkitan bakteria.

Terdapat juga Rosemary eo yang berfungsi sebagai agen anti-keradangan yang hebat kerana ia mengandungi caffeic acid, rosmarinic acid, dan a-pinene(organic compound) yang berfungsi untuk mengurangkan bengkak dan sakit.

Testimoni Skeenz Balm

Kesan merah gigit nyamuk dah kurang

Menghilangkan Kesan Merah Gigitan Nyamuk

“Memang elok pakai skeenz, kalau kena gigit nyamuk kesan merah tu mudah hilang”

Lepas 6 hari pakai Skeenz balm, dah hilang ruam merah di muka baby

Menghilangkan Ruam

“Alhamdulillah serasi. Lepas 6 hari pakai Skeenz dah hilang ruam2 merah kat muka baby. Tak ngamuk dah”

Kulit anak semakin pulih

Memulihkan kulit sensitif

“Lepas 6 hari pakai skeenz, kulit dah tiada kesan-kesan garu. Anak jenis alergik ni tak boleh berpeluh, bergaru la”

Balm untuk anak kulit sensitif

Dengan penggunaan yang pelbagai, balm Skeenz ini sangat perlu disimpan di setiap rumah yang mempunyai bayi dan kanak-kanak. Ia akan diperlukan tanpa mengira waktu kerana kehidupan anak kecil yang sukar di jangka.

Namun perlu difahami balm ini hanyalah untuk sapuan luar bagi masalah kulit yang ringan. Masalah kulit yang melibatkan jangkitan yang serius hendaklah dirujuk kepada doktor.

Untuk tempahan produk, boleh dapatkan di ejen sah Tasneem Naturel atau boleh terus whatsapp di SINI.

XOXO
signature

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

0
Your Cart